x

NOGOMET

Mančester junajted finalista Liga kupa

Francuz Marsijal u 73. i Brazilac Fred u 75. minuti bili su strijelci za slavni klub, kome se krajem februara pruža prilika za prvi trofej sezone


U finalu engleskog Liga kupa 26. februara igrat će Mančester junajted i Njukesl. Mančester junajted je u srijedu s 2:0 na Old Trafordu porazio Notinegem Forest i potvrdio pobjedu rezultatom 3:0 u gostima.

Francuz Marsijal u 73. i Brazilac Fred u 75. minuti bili su strijelci za slavni klub, kome se krajem februara pruža prilika za prvi trofej sezone.

U utorak su fudbaleri Njukesl junajteda postali prvi finalisti ovosezonskog izdanja engleskog Liga kupa, a oni su i u uzvratnom meču polufinala nadigrali Sautempton, ovoga puta na svom terenu s 2:1 (2:1) te tako potvrdili 1:0 pobjedu otprije sedmicu. Junak pobjede "Svraka" bio je Longstaf, koji je postigao oba gola za svoju ekipu, prvog u 5., a drugog u 21. minuti.

Do kraja meča je Če Adams u 29. minuti uspio tek smanjiti na konačnih 2:1.

Za Njukesl je ovo drugi plasman u finale Liga kupa u klupskoj historiji, takmičenja kojeg nikada nije osvojio. U svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu 1976. godine izgubio je od Mančester sitija, a suparnik u ovogodišnjem finalu, koji je na programu 26. februara bit će opet klub iz Mančestera, Junajted.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.