x

Loša sezona Građana

Manchester City ide u remont ekipe, Guardiola dvojicu otpisao, četvoricu želi

Manchester City trenutno igra jedno od lošijih sezona ako u obzir uzmemo posljednjih pet ili šest godina.

Građani iza sebe imaju dvije vezane titule prvaka Engleske, ali ove sezone igraju slab fudbal u Premiershipu i već su odavno otpisani kada je u pitanju borba za titulu.

Čini se kako je kap koja je prelila čašu kod trenera Pepa Guardiole bio poraz kod Tottenhama od 2:0 prethodnog vikenda, a The Times nakon toga donosi infomraciju da je Španac krenuo u remont ekipe.

Guardiola prema navodima istog izvora nema namjeru mnogo mijenjati na ljeto kada je u pitanju vezni red ili napad, ali je zato odbrana ta koja će doživjeti brojne promjene.

Pep je navodno već otpisao Nicolasa Otamendija i Johna Stonesa. Prvi je već u poznim igračkim godinama i čini se da je dao sve što je mogao na navišem nivou, dok drugi ne pruža ni približno dobre partije kakve je pružao dok je igrao za Everton.

Otamendija će se City teško riješiti jer Argentinac ne želi manju platu od trenutne, a ona iznosi 6,5 miliona eura. Teško je vjerovati da će to neko pristati da plati. S druge strane, Guardiola je razočaran onjim što Stones pokazuje i spreman je da ga proda.

Kada oni odu, vrijeme je da dođu i neki novi defanzivci. Na spisku želja Građana su četvorica igrača, od kojih će jedan ili dvojica gotovo sigurno doći na ljeto. Svi su štoperi i to Pauu Torres (Villarreal), Ruben Dias (Benfica), Lewis Dunk (Brighton) i Milan Škriniar (Inter).

Inače, velika želja Guardiole je i Francuz Dayot Upamecano koji igra za Leipzig, ali vjeruje se da ga njemačka ekipa nema namjeru prodati a i kada bi ga prodavala to ne bi bilo za manje od 90 miliona eura.

Podsjetimo, Pep je od dolaska u City već potrošio preko 700 miliona eura, a to se za sada barem djelimično isplatilo jer je osvojio dva naslova u Engleskoj. Ipak, rukovodstvo želi Ligu šampiona i vidjet ćemo hoće li to Guardiola moći ponuditi do kraja mandata.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.