x

Pobjeda Građana na Bernabeu

Manchester City očitao lekciju defanzivnom Real Madridu!

Manchester City je pobijedio Real Madrid na Santiago Bernabeu stadionu sa 2:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. 

Bila jer ovo sasvim zaslužena pobjeda Građana koji su nadigrali Kraljeve u svim segmentima igre.

U prvom poluvremenu ove utakmice nismo vidjeli mnogo uzbuđenja. Real nije napravio gotovo ništa pred golom Edersona, dok je City imao nekoliko dobrih prilika.

Prijetili su Gabriel Jesus i Kevin De Bruyne, ali Courtois je bio vrlo siguran u tim trenucima. Real je jedinu šansu stvorio preko Benzeme čiji udarac brani Ederson.

U nastavku susreta vidjeli smo mnogo više uzbuđenja. Prvo City stvara dvije šanse preko Mahreza, ali oba puta je Courtois bolji od Alžirca. Samo nekoliko minuta poslije toga, tačnije u 60. minuti, Real je poveo. Nakon velike greške u odbrani Građana, do lopte dolazi Vinicius Junior, dodaje do Isca, a ovaj pogađa za vodstvo domaćih.

Real se poslije toga potpuno povukao i svi igrači su bili iza lopte. To je, kasnije će se ispostaviti, bila velika greška. City je to maksimalno iskoristio i do kraja meča okrenuo rezultat.

U 79. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Sterling je ubacio za Jesusa, a ovaj pogađa pored Ramosa za 1:1. Samo tri minute kasnije Sterling prolazi po lijevoj strani, obara ga Carvajal i to je penal. Siguran je s bijele tačke De Bruyne i to je preokret.

To nije bilo sve. Novi šok navijači Reala doživjeli su u 86. minuti kada je Ramos dobio crveni karton nakon što je oborio Jesusa. Kasnije je iz slobodnjaka Mahrez slabo šutirao.

Do kraja je ostalo 1:2 i možemo reći da City na Etihad ide s velikom prednošću. Real će morati postići barem dva gola za prolaz, a bit će lišen usluga kapitena Ramosa koji je vjerovatno i najvažniji igrač tima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.