x

iako ima 35 godina

Manchester City, PSG i Boca žele dovesti De Rossija

Iako ima 35 godina, italijanskog nogometaša Danielea de Rossija i dalje žele veliki klubovi.

Američki New York City FC je prvi izrazio želju da vidi De Rossija u svojim redovima, ali je dobio opasnu konkurenciju koju čine Manchester City, PSG i Boca Juniors.

City je pokušao dovesti veznjaka Rome i ranije, dok je PSG prošle sezone doveo njegovog sunarodnjaka veterana Gianluigija Buffona. Tuttomercato piše da je za De Rossija zainteresovana i Boca, argentinski klub koji je kapitenu Rome uvijek bio simpatičan. Sada sportski direktor Boce i nekadašnji defanzivac Rome Nicolas Burdisso pokušava realizovati saradnju.

Corriere dello Sport navodi da je predsjednik Rome James Pallotta u utorak navečer ponudio De Rossiju ugovor prema kojem bi zarađivao onoliko koliko bude igrao, ali je ponuda navodno stigla prekasno s obzirom na činjenicu da je nogometaš ranije održao konferenciju za medije na kojoj je saopćio da napušta klub.

Ova vijest je posebno utjecala na Romine ultrase koji su već napravili transparente protiv kluba i okačili ih širom Rima.

"Djeca Rima, kapiteni i ikone. Evo poštovanje i ljubav koju ovaj klub nikada ne bi mogao imati", "Svinja od predsjednika i nesposobni klub. DDR, zauvijek u srcima tvog naroda", "DDR, naš ponos", samo su neki od natpisa na transparentima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.