x

Selektor Azzurra sasvim jasan

Mancini: BiH i Grčka su teški protivnici, ali mi smo Italija

Selektor Italije Roberto Mancini najavio je pobjede u utakmicama kvalifikacija protiv Grčke i Bosne i Hercegovine.

Azzurri sutra gostuju Grčkoj, a 11. juna je na rasporedu meč protiv BiH, a selektor Mancini očekuje šest bodova iz ova dva meča.

"Moramo ići na pobjedu. Ne plašimo se poraza, ali ne želimo sebi više dopustiti da propustimo veliko takmičenje. Ne možemo promijeniti prošlost, ali moramo se osigurati da se to ne ponovi u budućnosti", rekao je Mancini, te je nastavio:

"Protiv Grčke neće biti lako. Promijenili su određene stvari u reprezentaciji, ali su još uvijek izuzetno iskusni. Međutim, mi smo došli po pobjedu. Grčka i BiH su najteži protivnici u grupi, ali mi smo Italija, čak i ako smo prošli kroz težak period", dodao je italijanski selektor.

Još uvijek se nije odlučio za sastav. Najviše dilema ima oko napada, gdje konkurišu Andrea Belotti, Ciro Immobile, Moise Kean, Gianluca Lapadula, pa čak i Federico Bernardeschi.

"Još uvijek imamo nekoliko sati da odlučimo. Neki od njih neće biti ni na klupi. Imamo pet napadača u ekipi i novu utakmicu za tri dana. Želimo uvijek na raspolaganju imati 30 igrača koji se mogu prilagoditi određenom sistemu igre".

Italija je odlično otvorila kvalifikacije. Savladali su Lihtenštajn i Finsku i sada žele napraviti dodatni korak ka prvenstvu Evrope sa šest dodatnih bodova.

Susret Grčke i Italije igra se sutra od 20:45.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.