x

SAMO OSAM PRIMJERAKA

Mansory nudi Urus koji Lamborghini ne želi da napravi

Iza naziva Venatus Coupé Evo C krije se Lamborghinijev SUV Urus koji nema zadnji par vrata.

Jedna od posljednjih "akrobacija“ iz poznate tuning kompanije Mansory u kojoj ne zaziru od krajnosti krije se iza naziva Venatus Coupé Evo C, a za osnovicu projekta koji će Mansory napraviti u samo osam primjeraka korišten je Lamborghinijev SuperSUV Urus.


U kabini koja je u konkretnom slučaju obložena kožom tirkizne boje i dalje su četiri sjedišta, ali će se putnici za pristup na zadnja sjedišta sada provlačiti iza preklopivih naslona prednjih sjedišta, jer su u Mansoryju odlučili da na karbonom obloženoj karoseriji Urusa ostanu samo prednja vrata.


Od ideje do realizacije projekta „potrošeno“ je 18 mjeseci, a pored adekvatnog pomicanja B-nosača i znatno veće dužine vrata, Coupé Urus dobio je i dodatno proširene zadnje blatobrane ispod kojih su smješteni 24-inčni točkovi.

Venatus Coupé Evo C pokreće 4-litarski biturbo V8 motor koji nakon dorada razvija 900 konjskih snaga i 1.100 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen rekalibriran 8-stepeni automatski mjenjač.


U Mansoryju tvrde da je spomenuti potencijal motora dovoljan za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i 323 km/h, a osam kupaca koji su inicirali projekt Urusa bez zadnjih vrata za Venatus Coupé Evo C izdvojit će oko 280.000 eura.


(klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.