x

BROJNE KOMBINACIJE

Mantil haljina kao najbolji izbor za ljeto, model koji nikada ne izlazi iz mode

Ljeto je na pragu tako da je vrijeme da pripremite gardarober za ovo najtoplije doba godine. Haljine su jedan od najboljih izbora, a ukoliko razmišljate o spoju ženstvenosti i praktičnosti onda se odlučite za mantil haljinu koja nikada ne izlazi iz mode.

In Style Espana piše da su mantil haljine zahvalne za kombinovanje, a u isto vrijeme su prikladne za brojne prilike, a dugmadi su tu da prikriju sve eventualne nedostatke te istaknu ono najljepše na vašoj figuri.

Ukoliko se odlučite za ovaj izbor haljine, predlažemo da je kombinujete s kaišem koji ističe struk jer će time vaša figura izgledati zanosno. Kada je riječ o dužini, bilo da se odlučite za dugu ili nešto kraću, nećete pogriješiti, a budite svjesni da postoje brojne mogućnosti.

Također, bitno je istaći da i izrez oko vrata daje potpuno drugu dimenziju. Ukoliko se odlučite za onu s V - izrezom onda će vam vrat izgledati izduženije, ali i taj izbor je stvar ličnog ukusa.

Kada je riječ o kombinovanju ove haljine s obućom, to možete birati prema vlastitom raspoloženju, ali kao što je već od ranije poznato, potpetice će vas dodatno izdužiti. Ukoliko vam one nisu najbolji i najudobniji izbor, možete se umjesto njih odlučiti za atraktivne platforme.

Nemojte zaboraviti ni obuću sa špic vrhom koja je odličan estetski trik, čak i ako je ravna, odličan je izbor uz ovu vrstu haljine. Osim navedenog, ukoliko ste više sportski tip, onda je možete kombinovati i uz starke ili neke druge patike, čak i ravne sandale s kaišićima.

Kada je riječ o damama niskog rasta, stilisti preporučuju da biraju mantil haljine s uspravnim prugama te da ih najčešće kombinuju s visokim potpeticama pogotovo ukoliko nose dužinu koja je iznad ili malo ispod koljena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.