x

MARBO Product i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke uručili prvu donaciju lopti!

Kao dio donacije namijenjene svim osnovnim školama na teritoriji Bosne i Hercegovine, kompanija MARBO  je uručila prvu donaciju lopti za fudbal, odbojku, košarku i rukomet, Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru. U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 15.000 lopti stići će do svih učenika osnovnih škola u regiji, a samim tim i do učenika u Federaciji BiH. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među djecom školskog uzrasta.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kako bi djeca što više vremena provodila u aktivnostima na otvorenom ili baveći se sportom, a sve u svrhu podrške u prevenciji gojaznosti kod djece, ali i odraslih.

 „Naš brend Chipsy koroz svoju novu kampanju „Pokaži fudbalsku strast“, pred svjetsko prvenstvo u fudbalu želi da promoviše zdrav navijački duh kao i da potakne, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti. Naravno, sve to treba da rezultira time da se što više mladih motiviše za bavljenje sportom, a krajnji cilj je zdrav rast i razvoj djece i omladine. Upravo zbog toga sam izuzetno radostan što su važnost našeg projekta prepoznali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i istaknute ličnosti iz svijeta sporta. Želim našim đacima da postanu najbolji ambasadori sporta, fer pleja i timskog duha, u tome će im sigurno pomoći i naše lopte i nadam se, da će ih što više koristiti.“ istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, PepsiCo Zapadni Balkan.

Pored osnovnih škola na teritoriji Bosne i Hercegovine, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, a u Srbiji je ova aktivnost već počela. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.