x

Redsi žele Francuza

Marca tvrdi kako se sprema spektakularan transfer Mbappea

Madridski list Marca objavio je danas kako je Liverpool krenuo po Kyliana Mbappea.

Marca piše kako je ovo "loša vijest za Real Madrid", budući da su se Kraljevi smatrali glavnim favoritom za dovođenje francuskog napadača.

Nije nikakva tajna da Florentino Perez odavno planira da na Santiago Bernabeu dovede Mbappea, a želi da to uradi nakon Eura. Sada se u trku za igrača uključio i Liverpool.


Redsi su se navodno javili Parižanima kako bi im dali do znanja da imaju namjeru da otkupe Mbappeov ugovor i namjeravaju da se bore za njegov potpis koliko god bude potrebno.

Liverpool će morati da proda jednog od dvojice sjajnih napadača, Sadija Manea ili Mohameda Salaha, kako bi došao do financijskih sredstava pomoću kojih će PSG-u platiti za Mbappea.


Mbappe je trenutno fokusiran na utakmice Eura i sprema se za duel sa Švicarskom u ponedjeljak u osmini finala, ali svakako je barem malo mislima na svoju budućnost i morat će da donese veliku odluku u narednim sedmicama.

Dvadesetdvgodišnji Francuz je u prošloj sezoni u dresu PSG-a odigrao ukupno 47 utamica i dao je 42 gola uz 11 asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.