x

stiže pomoć

Marija Šerifović pomaže porodici sa četiri djeteta i petim na putu koju je stanodavac izbacio na ulicu!

Mariju Šerifović ganula je priča objavljena u Kuriru o porodici Ćirić, koja je spavala u kolima u Bojčinskoj šumi nakon što ih je u nedjelju stanodavac izbacio iz stana sa četvoro djece i petim na putu!

Pobjednica Evrovizije objavila je na Instagramu printskrin  teksta i napisala da želi da stupi u kontakt s tom porodicom. Kurir ju je povezao s trudnom Kristijanom Ćirić. Šerifovićeva je zahvalila svima koju su nakon njene objave odreagovali.

- Rekla bih da smo svakodnevno izbombardovani brojnim lošim stvarima koje nas na najbrutalniji način podsjećaju koliko je neljudi među nama, koliko je nerazumijevanja i nedostatka empatije. Mi smo stupile u kontakt i moram da priznam da su me detalji ove priče dodatno uznemirili, kao i činjenica da njena porodica nije u mogućnosti da uzme sopstvene stvari, najneophodnije stvari, stvari za četvoro djece! - rekla je Šerifovićeva za Kurir i dodala:


- Pošto moraju pod hitno da uzmu svoje stvari, u procesu smo pronalaženja adekvatnog prostora gdje ćemo smjestiti sve stvari, a potom i zajedno potražiti stan u Surčinu za ovu porodicu, kako djeca ne bi proživljavala dodatan stres promjene ambijenta, sredine i prijatelja. Voljela bih da napomenem svim ljudima da je veoma važno da ova cela priča pokrene i određene pravne konsenkvence za stanodavce, a kad je riječ o podstanarima, zaključak je da se prilikom sklapanja dogovora obavezno sve ugovorom i ovjekoveči!


Podsjetimo, Kurir je objavio ispovijest trudnice Kristijane Ćirić, koja je sa suprugom i svojim mališanima nakon dvije godine stanovanja u Surčinu doživjela da ih stanodavac izbaci i promijeni bravu dok nisu bili kod kuće, a sve samo zato što je komšijama smetala dječja graja. Kristijana je ispričala da su ih komšije stalno prijavljivale policiji, a očito je krajnji cilj bio da budu izbačeni. Porodica je kiriju uredno platila do 1. decembra, ali to nije spriječilo stanodavca da ih istjera.


Stanodavac Cvetko Sarić je rekao za Kurir kako je to morao da učini jer su ih komšije stalno prijavljivale i tvrdile da su djecu ostavljali samu kod kuće, što majka negira. Pored toga, Kristijana je ispričala i da joj gazda ne dozvoljava da uzmu neke svoje stvari. Ćirići su prvu noć prespavali u automobilu u Bojčinskoj šumi, a sutradan ih je privremeno primio deda Kristijaninog supruga.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.