x

Australian Open

Marin Čilić u finalu Australian Opena

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u finale Australian Opena nakon što je danas porazio Britanca Kylea Edmunda sa 3:0 u setovima (6:2, 7:6, 6:2).

Čilić je bio favoriti u ovom duelu i očekivala se sigurna pobjeda hrvatskog tenisera koji je u prethodnoj rundi izbacio Rafaela Nadala nakon to mu je Španac predao meč u petom setu zbog povrede. Marin je opravdao na kraju ulogu favorita i bez problema se plasirao u finale.

Prvi set je donio sjajnu igru šestog tenisera svijeta koji je napravio dva brejka i slavio je sa 6:2 nakon samo 36 minuta igre. U drugom setu vidjeli smo daleko neizvjesniju borbu, ali na kraju je Čilić slavio jer je u taj brejku bio bolji sa 7:4. Treći set je bio veoma sličan kao prvi jer je Marin ponovo napravio dva brejka i slavio sa 6:2. Meč je trajao dva sata i 20 minuta.

Čiliću je ovo treće finale Grand Slama, a za sada ima jednu titulu i to onu iz New Yorka 2014. godine kada je slavio protiv Nishikorija u finalu sa 3:0. Hrvatski teniser u finalu čeka boljeg iz meča Federer-Chung.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.