x

tragedija

Marko nije dočekao da vidi drugo dijete: Ovo su mladići koje je zatrpala piljevina u silosu! Kraljevo zavijeno u crno!

Marko Milenković iz sela Drlupe (31) i Stevan Zdravković iz Vitkovca (24) kod Kraljeva poginuli su preksinoć kada se na njih obrušila veća količina piljevine iz silosa preduzeća MTI.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo oko 23 časa. Radnici koji su bili u noćnoj smjeni pokušavali su da odglave transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare.

Njih troje ušli su u silos da pokušaju da otklone kvar, ali nekoliko sekundi pri ulasku u silos gomila piljevine pala je na mladiće. Jedan radnik nastradao je na licu mjesta, dok je drugi podlegao povredama u kraljevačkoj Opštoj bolnici Studenica. Treći radnik koji nije povrijeđen hospitalizovan je usljed stresa koji je preživio.


Kada se piljevina obrušila na radnike, vjerovatno su još bili živi, ali su se potom ugušili. Stevanov otac je u šoku zbog tragedije, trebalo bi danas da doputuje iz Francuske gdje radi, a Marko je iza sebe ostavio dijete i trudnu suprugu. Radana, baka po majci nastradalog Stefana Zdravkovića kaže da ne može da povjeruje da njenog unuka više nema, piše Srpski telegraf.


- Šta da Vam kažem, ne mogu da vjerujem da mog Stefana više nema. Bio je dijete za primjer. Ima mlađeg brata, kako će sad on bez njega. Zvali su ga sinoć da radi treću smjenu otišao je i nastradao. Danas bi trebalo da doputuje njegov otac iz Francuske koji je otišao da zaradi novac u inostranstvu. Poslije obdukcije koja će biti sutra u 8 sati, očekujemo da će se znati razlog usljed čega su preminuli i on i njegov kolega.


Stric nastradalog Marka Milenkovića kaže da je do nesreće došlo kada se piljevina obrušila na mladiće, a da je do trenutka kada su ih izvukli prošlo 15 minuta.

- Kada se piljevina obrušila na njih vjerovatno su bili živi, kasnije su se ugušili. Marko u februaru treba da dobije drugo dijete, eto ne dočeka da se to desi. Strašna tragedija - dodao je.

.

.


Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.