x

Marko Topić u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem: Igrao sam za Bosnu kad je bilo najteže!

Gost novog izdanja emisije „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ bio je Marko Topić, nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine. U emisije se popularni „Grande Marko“ osvrnuo na svoju klupsku i reprezentativnu karijeru, a najviše je bilo riječi o periodu kada je nosio dres Bosne i Hercegovine.


„Bio sam tu kad je bilo najteže, igrao za reprezentaciju BiH, nešto poput Glavaša. Presretan sam što sam to napravio i svaku minutu koju sam proveo na terenu davao sam 250 posto. Ja sam Hrvat, Bosna i Hercegovina je moja domovina. Nažalost, mogao samo mnogo više utakmica odigrati. Igrao sam kod nekoliko selektora, imao jedan dugi prekid, pa me jeĆiro opet vratio u reprezentaciju“, kaže Topić koji je za vrijeme klupske karijere igrao u Hrvatskoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Rusiji.

Marko Topić je rođen 1. januara 1976. godine u Oštroj Luci, kod Orašja, a danas sa porodicom živi u Bazelu (Švicarska). Trenutno pohađa Profi licencu pri Edukacionom centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.