x

Mate Rimac o budućnosti Bugattija: "Neće izgubiti svoj identitet"

Prema Rimčevima riječima, Bugatti ima pred sobom svjetlu budućnost.

Kao što je već poznato, Bugatti više nije dio Volkswagen grupe, sada je pod kišobranom Rimca. No, to ne znači da će Bugatti izgubiti svoj identitet… Naprotiv, Mate Rimac želi da ga maksimalno očuva.

"Posljednje što mi pada na pamet jeste da uzmemo Neveru i na nju zalijepimo znak Bugattija", istakao je hrvatski preduzetnik.

On ističe da Volkswagen nikada nije imao problema sa profitabilnošću ove marke, ali nisu imali viziju za budućnost.


"Ukoliko ih sagledate sada, taj proizvođač je baziran na W16 motoru koji je star gotovo dvije decenije. Riječ je o fenomenalnom agregatu. Ja jesam čovjek za električne automobile, ali Bugatti će morati da koristi SUS motore bar još neko vrijeme“, kaže Mate Rimac.

Rimac je dodao i da će budućnost nositi mnogo elektrifikacije za francuskog proizvođača. Ipak, unikatnost mora ostati vrlina za ovaj brend. 


"Ako pogledate Neveru, sve na tom automobilu je stvarano od nule. Ne postoji dio koji može odgovarati nekom drugom vozilu. Želim isti princip za Bugattijeve modele", izjavio je Mate.

Ističe da žele da stvore nešto posebno, nešto što nije moguće uporediti sa bilo čim drugim na tržištu, prenosi AutoRepublika. 


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.