x

nađen i k.kain

Matej koristio n.rkotike prije smrti: Završena toksikološka analiza tijela mladića iz Hrvatske!

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je utvrđeno da nema sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica krivičnog djela imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30. i 31. decembra 2021. godine do pronalaska njegovog tijela 18. maja u rijeci Dunav kod Ade Huje.

- Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja. Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova - saopštilo je Više javno tužilaštvo.


Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima uz prisustvo etil alkohola.

- U uzorku kose je identifikovan k.kain i benzoilekgonin u tragovima. Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka ljekara specijalista sudske medicine. Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbijednost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda - navodi se u saopštenju.

.

.

.

.

ž.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.