x

tuga

Matejev prijatelj otkrio detalje iz njegovog života i planove za budućnost: Želio je da stvori nešto svoje, ali i da posluša oca!

"Želio je da kupi brod, da počne samostalno da radi kao skiper. Planirao je budućnost. Imao je mnogo planova, a onda se ovo dogodilo...Ovako o Mateju Perišu (27), mladiću čije je tijelo prije tri dana isplivalo iz Dunava kod Ade Huje, priča njegov dugogodišnji prijatelj koji je želio da ostane anoniman, piše Blic.

O kobnoj noći, kada je Matej izašao iz noćnog kluba "Gotik" i nestao, kaže ne zna ništa novo. On je želio da se osvrne na Mateja, njegov život i planove za budućnost.

- Matej je bio divan momak, prava drugarčina. Uvijek pozitivan, nasmijan. Na život je gledao kroz ljubičaste naočare. Izbjegavao je svađe, sukobe, a u ljudima je uvijek vidio dobro - prisjeća se svog prijatelja naš sagovornik.


Prema njegovim riječima Matej je imao plan za svoju budućnost. Želio je da stvori nešto svoje, ali i ostvari želje svog oca Nenada.

- On je skupio novca i kupio sebi auto, pa i motor. Imao je u planu da kupi svoj brod, jer više nije htio za drugog da radi. Otac ga je nagovarao da ostane u branši za ono što je studirao da se time bavi. On je htio da posluša Nenada i da bude i skiper i da radi u kancelariji - kaže sagovornik.


On priča i da je Matej volio humanitarni rad, te i da je učestvovao na brojnim turnirima koji su bili humanitarnog karaktera.

- Uvijek je svima želio da pomogne. Matej je bio čovjek koji nikada nije imao loše momente. Zato, vjerujem da je njegova smrt nesrećni slučaj, da je slučajno upao - kaže on i dodaje da se svima život promijenio nakon Matejevog nestanka.

- Sve je potpuno drugačije. Ljudi su se promijenili, naši životi su se promijenili. Njegovim roditeljima je najteže - priča naš sagovornik.


On naglašava da je Matej cijelog života imao roditeljsku ljubav i pažnju.

- Iako su mu roditelji živjeli odvojeno oni su se trudili da to ne osjeti, da ima ljubav i sve šta mu je potrebno - zaključuje on.

"Izlazio na 15 minuta, pa se vraćao"

- Kobne noći Matej je u "Gotiku" nestajao na 15 minuta, pa se vraćao. Čuo sam da je on je te noći upoznao neku djevojku i drugovi koji su bili sa njim su sve vrijeme mislili da je sa njom. Tek kada su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje - ispričao je drugi Matejev prijatelj (ime i prezime poznato redakciji) o kobnoj noći u klubu u Beton Hali.


- Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti - otkriva on. Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

- Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao n.rkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu - priča Matejev drug koji je želio da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji "Blica").


Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su dio objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da vjeruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.

- Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspio... - kaže  sagovornik i dodaje da ne vjeruje da bi neko "čiste glave išao da skoči u vodu".

- Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio nastavio je trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo... - kaže on.


On se osvrnuo i na dešavanja u klubu "Gotik" te kobne noći.

- Nestajao je tu noć u "Gotiku" na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno - kaže on.


O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmijan i srećan.

- Uvijek je htio pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako - priča nam on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

- Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću Mateju - kaže on.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.