x

Desni bek

Matija Šćepanović potpisao za RK Vogošća

Novo pojačanje na poziciji desnog beka u Vogošću stiže iz Pule. Matija Šćepanović je prošao probni period i potpisao ugovor sa klubom.

Matija je do sada nastupao za RK Arena Jadrograd Pula, RK Istrabenz Plini Izola i HC Estense Ferrara.

"Privuklo me je to što se kvalitetno trenira i što klub pod vodstvom jednog od najboljih trenera se natječe za titulu svake godine, što znači da dečki stvarno igraju dobar rukomet. Stvarno sam iznenađen kako sam dobro prihvaćen ovdje od kluba i saigrača koji su dosta otvoreni i dostupni. Sve ide u najboljem redu pa se nadam da će tako i ostati. Što se tiče sezone, mislim da je jasno da se titula želi dovesti u našu dvoranu i da će se oko toga 'krvavo' raditi. Dodat ću samo da želim ostatku cijele ekipe sretnu sezonu i da nas povrede zaobiđu u širokom luku“, izjavio je Šćepanović.


Ugovor sa Matijom potpisao je direktor kluba Elvir Kituša.

"Cijeli kolektiv kluba je zadovoljan novim pojačanjem. Matija je super momak, koji se jako brzo uklopio u ekipu i nadamo se da će naše povjerenje opravdati. Iako ima samo 22 godine, iza njega je bogato internacionalno iskustvo i nema sumnje da će pružiti kvalitet i igru koja se očekuje od njega. Samo ću reći dobro nam došao Matija i nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti zacrtane ciljeve“, kazao je Kituša.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.