x

idealan za odmor

Mauricijus, tropski raj

Najbolje vrijeme za posjetu je tokom maja i juna, kada je dnevna temperature oko 20°C, padavine su minimalne, a sunca ima na pretek.

Ako postoji raj na zemlji, svjetski putnici kažu da se jedan nalazi na ostrvu vulkanskog porijekla u Indijskom okeanu - na Mauricijusu...

Nalazi se na oko 855 km istočno od Madagaskara i na 2000 km od istočne obale Afrike, sa oko 1,2 miliona stanovnika.

Početkom 18.vijeka, Mauricijus postaje francuska kolonija, a početkom 19.vijeka, britanska, ali su i danas francuske institucije na ostrvu očuvane, francuski jezik rasprostranjeniji je od engleskog. Govori se i kreolski jezik. Oko ostrva, kao ogrlica, nalazi se koralni greben koji ga štiti od velikih talasa i od ajkula.


Zato je plivanje u laguni potpuno bezbjedno za razliku od većine drugih okeanskih ostrva. Ostrvo se nalazi na južnoj hemisferi, tako da je i raspored godišnjih doba suprotan našem. Najtoplije je u decembru i januaru od 35-40°C, a najhladnije u julu i augustu, kada dnevne temperature padnu na 20°C.

Najbolje vrijeme za posjetu je tokom maja i juna, kada je dnevna temperature oko 20°C, padavine su minimalne, a sunca ima na pretek.

Postoji veliki izbor hotela, blizu dvije stotine i teško da ćete moći sve da obiđete na ovom divnom ostrvu.


Najatraktivniji dio je sjeverozapadni, koji ima i povoljnu klimu zbog planina koje ga okružuju i zbog brojnih hotela koji su koncentrisani na tom dijelu ostrva.

U ponudi vam je i ronjenje. Biti ćete veoma iznenađeni kad vas u djeliću sekunde okruži bezbroj najljepših ribica na svijetu. Možda naiđete i na čitave porodice kitova. Na jugu ostrva obiđite Krokodil park, a samo par metara dalje, možete vidjeti džinovske kornjače.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.