x

Za njih nema mjesta u Staroj dami

Maurizio Sarri otpisao četvoricu igrača Juventusa, klub će ih prodati već u januaru

Ljetni prelazni rok završen je prije nešto više od mjesec dana, ali su uveliko počele špekulacije o tome da nas očekuje dosta transfera u januaru.

Mnogi klubovi nisu baš zadovoljni kako su odradili transfer rok pred početak ove sezone i zbog toga nestrpljivo čekaju zimski prelazni rok. Italijanski mediji prenose da će i Juventus biti veoma aktivan iako se čini da Stara dama ima odličan tim.

Međutim, jasno je da Maurizio Sarri ima previše igrača na raspolaganju i da jednostavno ne može svima dati šansu. Nezadovoljstvo pojedinih igrača sve je jače i čini se da se već sada zna ko bi u januaru mogao napustiti juve.

Tuttosport je objavio danas da je Sarri već otpisao četvoricu fudbalera i da je poručio čelnicima kluba da ih mogu prodati. Prvi na ovoj listi je Mario Mandžukić za kojeg je čudo kako nije na ljeto napustio Juve s obzirom da je znao da neće igrati.

Pored njega tu je i drugi hrvatski reprezentativac Marko Pjaca koji se nije naigrao u dresu Juventusa otkako je došao iz Dinama. Pjaca se oporavlja trenutno od povrede, a na zimu ćemo ga gledati vjerovatno u dresu nekog drugog kluba.

Sarri je otpisao i golmana Mattiju Perina koji je ljetos bio na korak od Benfice, ali nije prošao ljekarske preglede. Juventus će ga vjerovatno poslati na posudbu. Pored njih Stadu damu će napustiti vjerovatno i Emre Can koji je također na ljeto bio na transfer listi.

Međutim, Juve tada nije dobio ponudu koju su očekivali, te je Can ostao u ekipi. Mnogima je čudno što Juve želi prodati Cana koji je tek prije godinu dana stigao iz Liverpoola kao slobodan igrač.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.