x

Nba

Mavsima Dončić ne treba, sprema se metla MVP-u već na početku play-offa

Nije jo gotovo, ali samo čudo može da spasi Nikolu Jokića i njegove Denver Nuggetse.

Golden State Warriorsi sinoć su slavili i treću pobjedu nad Denver Nuggetsima. Ovaj put su u Denveru dobili sa 118:113 i Nuggetsima nanijeli sedmi uzastopni poraz u doigravanjima, a za MVP-a prošle sezone, Jokića, sprema se metla.

Sjajni srpski reprezentativac očito ne može sam. Ubacio je 37 poena uz 18 skokova, a opet nije bilo dovoljno protiv "ludačke" šuterske ekipe kao što je GS. Curry, Poole po 27, Thompson 26 poena. Jednostavno, neukrotivi su Warriorsi, nalaze se na korak od drugog kruga play-offa.

Iako su i treći meč igrali bez Luke Dončića, a prvi u dvorani u Salt Lake Cityju, Dallas Mavsi su ostvarili drugu pobjedu. Bilo je 126:118, pa ovaj tim ima 2:1 u seriji bez svoje prve zvijezde, koja se očekuje u četvrtom meču, što će biti ogromna prednost Dallasu.


U nedostatku slovenske zvijezde, glavnu riječ vodi sjajni Jalen Brunson, koji je ubacio 31 poen, dok je prošlu utakmicu imao 41 poen. Spance Dinwiddie je dodao 20, Max Kleber 17, Davis Bertans 15...

Donovan Mitchell je imao učinak od 32 poena kod Jazzera, a Bojan Bogdanović 24 poena, dok je Mike Conley ubacio 21, a iskusni francuski centar Rudy Gobert 15 poena.


Memphis je nakon dva pretrpljena domaća poraza uspio da slavi sa 104:95 u Minnesoti. Desmond Bane je sa 26 poena bio najefikasniji kod gostiju, dok je Brandon Clarke ubacio 20 poena. D'Angello Russell je bio najbolji kod Timberwolvesa sa samo 22 poena.

Meč je obilježila povreda takentovanog Anthonyja Edwardsa, beka Timberwolvesa, a nedostajao je malo konkretniji učinak nekih zvijezda s jedne i druge strane, prije svega tu mislimo na Karl-Anthonyja Townsa i Ja Moranta.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.