x

Bokser zaradio milijardu dolara

Mayweather skroman kao i uvijek: Imam devet nebodera, jedan od njih je najviši u Americi

Profesionalni bokser Floyd Mayweather otkrio je kako posjeduje čak devet nebodera, a jedan od njih smatra se najvišom komercijalnom zgradom u Sjedinjenim Državama.

Mayweather se službeno iz boksa povukao 2017. godine sa 50-0 omjerom pobjeda i poraza, a tokom borbi je zaradio čak milijardu dolara. Poznat je po tome što neprestano prezentuje luksuzan način života i kupuje sve što mu dođe pod ruku - uglavnom nekretnine, automobile, jahte, a nema problem i da stotine hiljada dolara prokocka za nekoliko minuta.

Sve u svemu, život kakav je mnogima nezamisliv.


"Dobro sam. Floyd Mayweather je napravio mnogo pametnih ulaganja, a jedna od zgrada koje posjedujem najviša je poslovna zgrada u Americi. Dakle, ako budete imali priliku doći u New York, pogledajte je. Ovo je moj deveti neboder", pohvalio se Mayweather.

Zgrada koju Mayweather spominje je One Vanderbilt, neboder od 93 sprata u četvrti Midtown Manhattan u New Yorku.


Mayweather ima udjele u zgradi koja je otvorena 2020. nakon tri godine izgradnje. Iako je 2017. godine nakon pobjede nad Conorom McGregorom okačio rukavice o klin, vratio se kasnije u dva egzibicijska okršaja, prvi protiv japanskog kickboxera Tenshina Nasukawe koji je dobio u jednoj rundi, a u junu ove godine odmjerio je snage sa YouTuberom Loganom Paulom u sjajnom spektaklu.

Unatoč tome što nema želju nastaviti bavljenje profesionalnim boksom, neporaženi velikan nikada neće izgubiti strast za zaradom. Prije se hvalio kako je za 24 minute u ringu zaradio 100 miliona dolara...


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.