x

ODLUKE

Mazda6 polako nestaje, ostala bez još jednog tržišta

Više nije dostupna  u Velikoj Britaniji


Britanski medji pišu da Mazda6 više nije dostupna na tržištu Velike Britanije, što je potvrdio i tamošnji predstavnik Mazde.

Odluka da se model izbaci iz asortimana u Velikoj Britaniji je donijeta zbog pada prodaje ovog segmenta. Prema JATO Dynamicsu, između januara i novembra 2022. godine, japanski proizvođač automobila je prodao samo 4.104 jedinice Mazde6 u Evropi, u poređenju sa 32.636 jedinica CX-30 i 27.828 jedinica CX-5.

U Velikoj Britaniji, Mazda6 je prodata u ukupno 169.123 jedinica za 20 godina i kroz tri generacije. Sa gašenjem Mazde6, jedine preostale opcije za limuzine D-segmenta na tržištu Velike Britanije su Peugeot 508 i Škoda Superb, pošto je VW Passat trenutno dostupan samo sa karavanskom karoserijom.

Aktuelna Mazda6 treće generacije je predstavljena još 2012. godine, a dva puta je dotjerivana i to 2015. i 2018. godine. Uprkos starosti, model je i dalje dostupan na određenim evropskim tržištima, kao i u Japanu i Australiji.

Mazda je izbacila ovaj model iz svog američkog asortimana još 2021. godine i ne planira ga vratiti. Izvještaji o budućnosti Mazde6 su kontradiktorni, jer je japanski proizvođač automobila trenutno fokusiran na proširenje svoje premium SUV linije i više elektrifikovanih opcija.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.