x

McLaren ne želi Ricciarda, a to će ih koštati 21 mil. $

McLaren navodno više ne želi nastaviti suradnju sa svojim trenutnim vozačem Danielom Ricciardom koji je razočarao svojim performansama otkako je prošle godine stigao u momčad, ali Australac ima pravo na naknadu od 21 milijun dolara za prijevremeni prekid ugovora.

Ricciardo ima važeći ugovor s McLarenom do kraja 2023., ali zbog loših performansi momčad se okrenula aktualnom F2 prvaku Oscaru Piastriju koji se zbog nesigurnosti oko vozačkoga mjesta okrenuo McLarenu, piše MAXF1.net.

Kad je Vettel objavio odlazak u mirovinu na kraju ove sezone Alonso je iskoristio priliku i objavio prelazak u Aston Martin 2023., ali Piastrijev menadžer Mark Webber već je krenuo pregovarati s McLarenom koji je već duže vremena nezadovoljan Ricciardom.


Prema pisanju Speedcafea, Ricciardo ima pravo ranije prekinuti ugovor prije isteka na kraju 2023., ali ako McLaren želi takav scenarij Ricciardu će morati platiti 21 milijun dolara.

Ukoliko Ricciardo osigura vozačko mjesto za 2023., a čini se da bi to mogao biti Alpine ako ostanu bez Piastrija, novi poslodavac mora uplatiti iznos transfera McLarenu.


Alpineov F1 šef Otmar Szafnauer rekao je da je razočaran Piastrijevim ponašanjem i manjkom lojalnosti prema momčadi koja mu je pomogla u njegovom usponu prema Formuli 1, uključujući brojne F1 testove koji su organizirali za njega prošlih godina.

U ponedjeljak je Szafnauer potvrdio da će cijeli slučaj vjerojatno završiti na sudu i da će u slučaju nemogućnosti da osiguraju Piastrija tražiti određene kompenzacije od francuskoga vozača.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.