x

uoči premijere

McLaren otkrio konačan izgled karoserije Grand Tourer modela

U McLarenu su najavili da skidanje kamuflažnih folija s novog GT modela počinje 30. aprila.

I dok se većina McLarenovih automobila ponajbolje snalazi na kružnim stazama, u britanskoj automobilskoj kompaniji ovaj put su pripremili pravi GT automobil za kupce koji preferiraju duga putovanja na kojima se ne žele odreći udobnosti i vrhunskih performansi.

McLaren je prve fotografije prototipa Grand Tourer objavio početkom marta, ali je fluidna karoserija njihovog novog dvosjeda tada bila opremljena dodatnim panelima koji su prilično sakrivali konačan izgled karoserije automobila za koji u McLarenu kažu da će biti jedan od najbržih i najudobniji Grand Tourera na tržištu.

Konačno ime modela još uvijek nije poznato, a u McLarenu su za sada potvrdili da će GT pokretati centralno smješten V8 motor potpomognut s dva turbopunjača. Posljednje fotografije karoserije otkrivaju velike otvore za zrak na zadnjim blatobranima, dvostruke završetke izduvnog sistema i izgled kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala. Oblik vjetrobrana i bočnih stakala sugeriše na odličnu vidljivost iz kabine.

Prije konačnog skidanja kamuflažnih folija jedan McLaren GT će krenuti na 1.600 kilometara dug put od razvojnog centra blizu Barcelone do sjedišta kompanije u Velikoj Britaniji, na kojem će dva testna vozača (u jednom dahu) posljednji put provjeriti agilnost i komfor koji pruža automobil za koji prvi čovjek McLarena Mike Flewitt kaže: "Kupcima ćemo ponuditi nivo performansi, prostora i udobnosti koji u GT segmentu do sada nije viđen".


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.