x

formula 1 za dvoje

McLaren predstavio 600LT Spider: Za ljubitelje otvorenog neba

Novost u ponudi McLarena je "open-air“ verzija modela 600LT Coupe s kojom stiže trodijelni sklopivi krov.

Nakon ranijih najava McLaren je predstavio model 600LT Spider za koji kažu da će se svidjeti kupcima koji preferiraju vožnju pod otvorenim nebom. S materijalima koje inače koriste u britanskoj kompaniji "snova“ Spider je u odnosu na Coupe teži samo 50 kilograma, a trodijelni sklopivi krov koji pokreću elektromotori može se spustiti ili podići i u vožnji, do brzine koja ne prelazi 40 km/h.

McLaren 600LT Spider ispod karoserije se ne razlikuje od Coupe verzije. Centralno postavljen 3,8-litarski V8 motor potpomognut s dva turbopunjača i u ovom slučaju nudi 600 konjskih snaga pri 7.500 obr/min i 620 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

Spider s podignutim krovom u odnosu na Coupe ima neznatno manju maksimalnu brzinu ("samo“ 324 km/h). Kašnjenja prilikom ubrzanja od 0 do 100 km/h (2,9 sekundi) nema, a maksimalna brzina pod otvorenim nebom iznosi 315 km/h. Pored guma Pirelli P Zero Trofeo R, doprinos izvanrednom prijanjanju daje i fiksni karbonski zadnji spojler.

McLaren za 600LT Spider, bez nekolicine opcionih elemenata i učešća iz odjela MSO (McLarena Special Operations), zauzvrat traži nešto manje od 223.000 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.