x

McLarenovi bolidi u specijalnom ruhu za trku u Monaku

McLarenovi bolidi će ovog vikenda na utrci za Veliku nagradu Monaka nositi "specijalno ruho", potvrđeno je iz ovog Formula 1 tima.

Radi se o kombinaciji plave i narandžaste boje koja se povezuje s kompanijom Gulf Oil.

Povezanost britanskog tima s Gulfom datira još od vremena osnivača ekipe Brusa Meklarena, jer su dvije kompanije sarađivale u Formula 1 i Cam-Am trkama krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Svoju saradnju su obnovili u julu prošle godine kada je Gulf Oil postao strateški partner. McLaren je sada uoči trke u Monaku otkrio izgled bolida u legendarnim bojama.


Bolidi MCL35M kojima će upravljati Daniel Rikardo i Lando Norris će sadržavati poznatu plavu i fluorescentnu narandžastu boju i to će biti drugi put da jedan McLarenov trkaći automobil nosi ove boje. Prvi put se to dogodilo 1997. godine u slučaju McLarena F1 GTR koji je na trci 24 sata Le Mana osvojio drugo mjesto.

U istim bojama će biti i kombinezoni pomenutih vozača McLarena.


"Bolid je prelijep, najljepši u Formuli 1. Zaista je sjajan, ovo je prilika za nas, posebno u Monaku, sve se poklopilo", izjavio je Norris.

"Sviđa mi se, ne treba mi još jedan razlog da budem uzbuđen zbog Monaka. Moram se kontrolisati i sačuvati energiju", dodao je Rikardo.

Trkački vikend počinje u četvrtak, kada će McLarenov bolid prvi put izaći na stazu u novom ruhu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.