x

McQueen kolekcija inspirisana cvijećem je čudesna!

Skulpturalni strogi komadi oponiraju nježnosti i lepršavosti, a fantastična pedantnost utkana u svaki šav, nabor i detalj naprosto oduševljava, toliko da bismo lako mogli zaključiti kako nova Alexander McQueen resort 2020 kolekcija izgleda poput kakvog čudesnog umjetničkog djela.

Kreativni tim Sarah Burton, stvarajući najnoviju McQueen kolekciju, inspiraciju je pronašao u cvijeću.

Mnogi će pritom pomisliti kako se radi o otrcanoj temi koja se bezbroj puta provukla kroz modne priče te kako se na tom polju ništa novoga više ne može ispričati. No, samo jedan pogled na čudesne kreacije s McQueen potpisom dovoljan je da ta konstatacija odmah padne u vodu.

Burton i njen tim inspiraciju su, naime, pronašli u čudesnom londonskom Royal Botanic Gardens koji datira još iz 19. vijeka, a kada su fascinaciju biljem odlučili pretočiti u dizajn poseban su fokus stavili upravo na ugrožene biljne vrste ili one kojih odavno više nema, a nalaze se u herbarijumu botaničkog vrta.

Sve to Burton je fenomenalno zapakovala u jednu magičnu modnu priču ne zanemarujući dugu i bogatu britansku ostavštinu koja se ponosi pedantnom vještinom krojenja što je i više nego jasno zagledate li se u siluetu bilo kojeg komada u lookbooku.

Svaki model do posljednjeg je detalja savršen, a posebno se taj perfekcionizam očituje u onim krutim i strogim odjevnim komadima koji oponiraju “rascvjetanim” haljinama. Zaista, ne postoje druge riječi kojima bi se opisala McQueen kolekcija osim – očaravajuće i čudesno!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.