x

Medicinsko čudo: 101-godišnji muškarac se uspješno oporavio od koronavirusa!

S obzirom na to da se Italija u proteklom periodu suočila s velikim ljudskim gubicima zbog koronavirusa, 101-godišnji Italijan koji se uspješno oporavio od zaraze je nešto što je svim ljudima u ovoj državi vratilo nadu.

Corriere Della Sera piše da je muškarac od 101 godinu pravo medicinsko čudo. Nakon što je potvrđeno da je zaražen koronavirusom odmah je hospitalizovan sedam dana u bolnici u Riminiju, nakon čega je izliječen i poslan kući.

Kako bi mu zaštitili identitet, u javnosti su ga nazvali "Gospodin P". Zamjenica gradonačelnika Riminija Gloria Lisi je govorila o otpornosti 101-godišnjaka spominjući da je rođen usred još jedne svjetske pandemije, španske gripe koja je odnijela živote 50 miliona ljudi.


"Vidio je sve, ratove, glad, bol, napredak, krize i oporavke. Evo nakon njegovih 100 godina života sudbina je pred njega stavila još jedan užasan životni izazov koji je na sreću uspješno savladao", rekla je Lisi.


Nakon što je hospitalizovan ubrzo je postao omiljen i svi su ga zvali "djedom" počevši od ljekara do medicinskih sestara. Mnogi od njih su bili sumnjičavi da će se uspjeti oporaviti s obzirom na godine, ali ih je "Gospodin P" sve razuvjerio.


"Ovo je nada za budućnost svih nas koji se zapravo plašimo zaraze zbog svih tužnih vijesti koje su proteklih sedmica potresle Italiju. Koronavirus je ubio mnogo naših građana, prije svega onih starijih", zaključila je zamjenica gradonačelnika Lisi.

.

.

.

.

.

.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.