x

Menadžer koji radi koncerte Zdravka Čolića i Halida Bešlića u Švicarskoj objavio novi hit

Kibi Lubenović poznato je ime među muzičarima u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, ali i Švicarskoj gdje živi i radi već dvadesetak godina. Muzičar i pjevač iz Kotor Varoši još kao dječak počeo se družiti sa harmonikom, a potom i klavijaturama koje i danas svira.

- U mojoj porodici niko se nije bavio pjevanjem, a harmoniku sam prvi put vidio kod amidže Muje koji ju je svirao onako za svoju dušu. Prvu harmoniku sam dobio od rahmetli oca Mustafe i majke Salije kada sam imao osam godina. U osnovnoj školi sam počeo da učim da sviram ovaj instrument, a imao sam veliku podršku nastavnika muzičkog Zlatana Egića. Potom sam upisao Srednju muzičku školu u Sarajevu, koju, nažalost, nisam završio zbog rata. Školovanje u glavnom gradu BiH sam prekinuo i uspio sam otići u Švicarsku, gdje veliki dio moje porodice živi od 1967. godine U Sarajevo sam se vratio 1996. godine, kada sam bio i dio benda "Barok" koji je nastupio kao predgrupa na spektaklu Dine Merlina ispred Vječne vatre – prisjeća se Kibi Lubenović. 

Pjevačku solo karijeru započeo je 1998. godine i do sada je snimio tri albuma.

- Muzika je moja velika ljubav i uvijek sam polako gradio karijeru. Ništa nije došlo preko noći. Nisam po svaku cijenu snimao pjesme, nego sam čekao one prave koje su mi se svidjele. Zbog smrti oca sam napravio trogodišnju pauzu, a prije nekoliko dana sam objavio i spot za novu pjesmu “Samo moja budi sada”, za koju je muziku uradio moj dugogodišnji prijatelj Goran Ratković Rale. Tekst potpisuje Suzana Popović sa saradnicima A. Slović i G. Gajević, dok je aranžman djelo Branislava Glušca. Prateće vokale je otpjevala Lejla Hot. Novi spot je snimljen pod rediteljskom palicom Dalibora Mrdića i Invenio Filmsa– nastavlja Lubenović. 

Kibi se posljednjih decenija u Švicarskoj bavio i organizacijom velikog broja koncerata najpopularnijih pjevača sa Balkana. 

- Sa zadovoljstvom mogu reći da sam radio spektakle Dine Merlina, Halida Bešlića, Zdravka Čolića i mnogih drugih dragih kolega. Pored koncerata sam radio i brojne predstave. Prvi sam u Evropi organizirao gostovanje predstave "Sjajni momci" sa fenomenalnim Mustafom Nadarevićem, Senadom Bašićem i Moamerom Kasumovićem. Nakon Švicarske ova hit predstava je punila dvorane širom svijeta – ističe ovaj uspješni pjevač i menadžer.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.