x

Mercedes E klase u Edition 1 izvedbi!

Mercedes nastavlja s tradicijom  predstavljanja svojih modela  kroz program Edition 1.  Nakon S klase,  GLA klase i CLA klase, na red je došla i E klasa koja sa sobom donosi ekskluzivni paket opreme.

Ako ste ljubitelj lika i djela Mercedesa, ne treba trošiti previše riječi na objašnjavanje što je to Edition 1 verzija. Povodom predstavljanja nove generacije E klase, Mercedes će proizvesti 555 primjeraka ekskluzivno opremljene nove E klase.  Iako još nema službenih informacija koliko će ova specijalna verzija E klasi koštati, kruže glasine kako će se cijena vrtjeti oko brojke od 57.000 eura.  Što ovu specijalnu verziju Mercedesa čini toliko specijalnom?

 

Prije svega paket opreme. Iako je Mercedes već razmazio svoje ljubitelje ponudom hrpe različitih inovacija i dodataka, ova verzija sa sobom donosi hrpu novih. Međutim, ono što prvo upada u oko je boja koju Mercedes opisuje kao kombinaciju nijansi mat i bijele.  Nije još poznato koje će sve boje biti na raspolaganju za serijsku verziju, pa postoji mogućnost kako će boja ove specijalne verzije biti ponuđena kao posebna, ekskluzivna.

 

Kupci će moći izabrati između dvije inačice eksterijera, avantgarde i exclusive uz hrpu dodatne opreme od koje se ističe kamera za vožnju unatrag, ukrasni umetci, sustav za ograničavanje zatezanja sigurnosnih pojaseva, LED stražnja svjetla, posebno dizajnirana unutrašnjost krova i drugim različitim sustavima sigurnosti, odnosno udobnosti.

 

Što se tiče unutrašnjosti, Mercedes je za kupce ove posebne verzije pripremio posebnu Nappa kožu kojom je presvučen upravljač, odnosno sjedala. Ostatkom interijera dominiraju tamni tonovi Artico kože koja je ručno obrađena. Od ostatka interijera još valja spomenuti digitalnu upravljačku ploču i ergonomski izrađena sjedala.

 

Ispod poklopca motora, ova specijalna verzija E klase nudi čak četiri pogonska agregata zapremnine 2.0 (četiri cilindra), odnosno 3.0 litre (šest cilindara). Najsnažniji od njih razvija čak 333 konjske snage, dok najslabiji isporučuje 194 konjske snage. Sve u svemu Mercedes se zaista potrudio u razvoju nove generacije E klase i ništa nije prepustio slučaju. Ono što nam ostaje je pričekati službeno predstavljanje i prve dojmove koje će ostaviti na cesti.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.