x

NOVITETI

Mercedes predstavlja GLC Coupe

Nagnuta linija krova i potpuno redizajnirani zadnji dio mu daju poseban izgled

Nakon standardnog GLC-a, Mercedes sada predstavlja i novu, drugu generaciju modela GLC Coupe.

GLC Coupe ima stiliziraniji pristup istom receptu, dok svoju osnovu dijeli sa standardnim GLC SUV-om. Naravno, nagnuta linija krova i potpuno redizajnirani zadnji dio mu daju poseban izgled.

Novi dizajn se može pohvaliti impresivnom aerodinamikom od 0,27 Cd, što je poboljšanje u odnosu na 0,30 Cd kod njegovog prethodnika. Istovremeno, 4763 mm dugačko vozilo je 31 mm duže od modela koje zamjenjuje.

Tipične proporcije

Dok novi model zadržava tipične proporcije Coupe-SUV Mercedesa, izgleda čistije i prefinjenije u odnosu na svog prethodnika. Ovo je uglavnom zbog tanjih LED zadnjih svjetala koja su međusobno povezana crnom oblogom, slično GLC-u.

Ostale značajne karakteristike GLC Coupea uključuju integrirani spojler koji se nalazi ispod jako nagnutog zadnjeg stakla, istaknuti zadnji branik, plastičnu oblogu i veliku dozu hromiranih detalja oko dvostrukih ispušnih cijevi i difuzora.

U ponudi je i GLC Coupe opremljen AMG Line paketom, koji uključuje Panamericana masku, sportske branike i 19-inčne aluminijumske felge.

Poznati enterijer ima digitalnu instrument tablu od 12.3 inča, head-up displej u boji i ekran osjetljiv na dodir od 11.9 inča, usvajajući najnoviju verziju MBUX infotainmenta. Tu je i standardni Burmester 3D Surround sistem od 710 vati sa 15 zvučnika.


Dio prostora za glavu pozadi je žrtvovan zbog forme Coupe-SUV, ali se čini da je ostatak unutrašnjosti prostran kao u standardnoj verziji, sa još većim panoramskim krovom koji baca više svjetlosti u kabinu. Prtljažnik od 545 litara je 45 litara veći od prethodne generacije, ali 75 litara manji nego u običnom GLC-u. Također, kapacitet je u velikoj mjeri žrtvovan u plug-in hibridnim modelima koji dobijaju samo 390 litara zbog dodatnog hardvera.

Šira ponuda

Evropa dobija širu ponudu motora koja uključuje četiri blaga hibrida i tri plug-in hibridne opcije. 2,0 litarski turbo benzinac razvija 150 kW/204 KS u osnovnom modelu GLC 200, a snažniji GLC 300 je identičan specifikacijama u SAD.

2,0 litarski turbo dizel motor razvija 145 kW/197 KS u GLC 200d odnosno 198 kW/269KS u GLC 300d, pri čemu svi blagi hibridi imaju koristi od istog 48-voltnog sistema

Što se tiče PHEV-a, svi oni dolaze opremljeni s jednim električnim motorom koji proizvodi 100 kW/136 KS i baterijom od 31.2 kWh koja nudi WLTP domet nulte emisije između 113-131 km u zavisnosti od varijante

GLC 300e ima kombiniranu snagu od 230 kW/313KS, GLC 400e raspolaže sa 280 kW/381 KS, a GLC 300de kombinuje dizel sa električnom energijom za 235 KS.

Sve verzije GLC Coupea standardno dolaze sa sportskim podešavanjima za oslanjanje i upravljanje, i nasljeđuju 4Matic sistem pogona na sva četiri točka i elektronske dodatke od GLC-a, kao i sa dostupnim ADAS-om.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.