x

Nije im to dozvolio

Messi i Laporta su se trebali sresti u Parizu, ali zna se ko je to zabranio na kraju

Lionel Messi je po sedmi put u svojoj karijeri uspio da osvoji Zlatnu loptu.

Argentinac je apsolutni rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, a najbliži mu je Cristiano Ronaldo koji je osvojio pet ovih nagrada u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Ipak, mnogi smatraju da Messi nije zaslužio Zlatnu loptu ove godine, te da je ona morala otići u ruke Roberta Lewandowskog. No, očito je presudilo to što je Messi konačno osvojio veliki trofej s reprezentacijom Argentine koju je vodio do zlata na Copa Americi.

Na ceremoniji u Parizu koja je održana u ponedjeljak bilo je mnogo poznatih lica, a tu je bio i predsjednik Barcelone, Joan Laporta, koji je došao kao pratnja ekspediciji katalonskog kluba.


Svi su čekali da se Laporta i Messi sretnu i pozdrave, ali je predsjednik Barcelone potvrdio da se to na kraju nije desilo.

Špekuliše se da oni nisu u najboljim odnosima nakon što je Messi napustio Barcelonu i bio je ljut što mu klub nije mogao dati novi ugovor. Ipak, španski mediji prenose da je susret Laporte i Messija bio planiran, no nije se desio.

Katalonski mediji objavili su da je glavni krivac za to Messijev otac Jorge koji je zabranio svom sinu da se pozdravi s Laportom jer je itekako ljut na predsjednika Barcelone.


On je ljetos od Laporte tražio da učini sve kako bi njegov sin ostao u klubu, te da čak potpiše ugovor s CVC kompanijom na 50 godina što je La Liga tražila od Barcelone, ali je predsjednik katalonskog kluba to na kraju odbio.

Barcelona zbog finansijske krize nije mogla ponuditi Messiju novi ugovor, a Argentinac je na kraju prešao u PSG.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.