x

Urugvajac sve otkrio

Messi rekao Suarezu šta mu je najveći problem u Francuskoj: "U Barceloni je to drugačije..."

Lionel Messi i Luis Suarez bili su fantastičan tandem u Barceloni, a iako više ne igraju u istom klubu ostali su veoma dobri prijatelji.

Messi je ljetos napustio Barcelonu jer nije mogao da produži ugovor zbog finansijskih razloga i odlučio je da karijeru nastavi u dresu PSG-a gdje još uvijek ne pruža partije koje smo navikli od njega.

S druge strane Suarez je Barcu napustio godinu dana prije Messija, ali ne krije da su oni i dalje u kontaktu, te da imaju zaista odlično prijateljstvo.

Urugvajac je u izjavi za argentinski TNT Sport izjavio da se s Messijem i dalje čuje svakog dana, te da je fudbal uglavnom tema njihovog razgovora.


Poručio je da ga ne čudi što Messi ne igra još na nivou kao u Barceloni jer zna da se Argentinac još uvijek nije adaptirao na novi klub, a posebno ne na vremenske uslove koji su dosta drugačiji nego u Barceloni.

Suarez je otkrio da mu je Messi priznao kako mu je teško igrati kada je hladno i kada pada snijeg s čime se u Barceloni tokom sezone nije susretao skoro nikako.


"Naš odnos je isti kao kada smo igrali u Barceloni. Pričamo svaki dan o utakmicama, porodicama i slično. Rekao mi je da se nije još uvijek adaptirao na Francusku i posebno mu je problem kada igra utakmicu po velikoj hladnoći ili snijegu. Treba mu vremena da se navikne na vremenske prilike u Parizu i Francuskoj jer je u Barceloni tokom godine dosta toplije", rekao je Suarez.

Messi je u dosadašnjem dijelu sezone za PSG odigrao 12 mečeva u svim takmičenjima i uspio je zabiti četiri gola i dodati još tri asistencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.