x

MG priprema električni sportski coupe

Kompanija MG se navodno priprema da naredne godine predstavi električni sportski automobil koji će poslužiti kao flagship model ovog brenda.

Mnogo prije nego je MG prešao u vlasništvu kineskog proizvođača automobila SAIC-a i počeo proizvoditi pristupačne crossovere i sedane, bio je najbolje poznat po sportskim automobilima. Sada se čini kako se namjerava vratiti svojim korijenima tako što će na tržište plasirati novi sportski model.

Autocar piše da će automobil imati oblik elegantnog coupea s četiri sjedišta te da će njegov dizajn biti uveliko inspirisan konceptom E-Motion koji je predstavljen u aprilu 2017. godine. Međutim, finalni proizvod će imati neke ključne promjene dizajna tako da od "leptir" vrata koncepta neće biti ništa.

Vjeruje se da će sportski coupe biti baziran na SAIC-ovoj vlastitoj modularnoj platformi za električna vozila te da će ga pokretati dva električna motora. Također, automobil će imati pogon na sva četiri točka.

Kada je MG predstavio E-Motion Concept, zamislio ga je kao automobil koji može ubrzati od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde i s jednim punjenjem baterije preći između 262 i 483 km.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.