x

Bavarci sada zaostaju sedam bodova za liderom na tabeli

M'gladbach golom iz penala u 92. minuti nanio Bayernu drugi poraz zaredom, Dortmund razbio Fortunu

Bayern je u 14. kolu Bundeslige stigao na gostovanje kod Borussije M'gladbach i upisao poraz rezultatom 2:1.

Bavarci su nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od Bayer Leverkusena na svom terenu sa 2:1 željeli doći do pozitivnog rezultata protiv vodećeg tima lige, ali zadatak nije bio lagan.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo gostima koji su napadali i imali nekoliko prilika da stignu do vodstva.

Najbolja se ukazala u 28. minuti kada je Joshua Kimmich pucao, a lopta je na kraju za nekoliko milimetara ipak dirala liniju i nakon goal-line tehnologije je odlučeno da rezultat ostaje 0:0.

Bio je to rezultat prvog poluvremena iako je Bayern i nakon toga pokušaovao doći do gola, ali mu je u nastavku to ipak uspjelo.

U 49. minuti Ivan Perišić je sjajnim udarcem iz okreta pogodio za 1:0 Bavaraca. Domaći su međutim izjednačili na 1:1 u 60. minuti kada je nakon kornera Bensebaini skočio i glavom poslao loptu u mrežu.

Kada se činilo da će ovim rezultatom utakmica i završiti, domaći su u 92. minuti dobili i penal, a Javi Martinez je na kraju zbog starta dobio i drugi žuti karton.

Siguran sa bijele tačke je bio Bensebaini sa 2:1 i jako bitnu pobjedu M'gladbacha.

Borussia Dortmund je na svom terenu razbila Fortunu Dusseldorf sa visokih 5:0. Po dva gola su postigli Reus i Sancho, a Thorgan Hazard je dodao jedan.

Leipzig je ugostio Hoffenheim i stigao do sigurne pobjede rezultatom 3:1. Timo Werner je postigao dva gola, a Sabitzer je dodao jedan, dok je Bičakčić pogodio za goste u 89. minuti. Reprezentativac BiH je odigrao i cijeli meč za goste.

Augsburg je slavio protiv Mainza sa 2:1, a Freiburg je bio bolji od Wolfsburga sa 1:0.

Na tabeli je M'gladbach ima 31 bod i nalazi se na prvom mjestu, Leipzig ima 30, a slijede Dortmund sa 26 i Schalke sa 25 i utakmicom manje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.