x

NBA finale se nastavlja

Miami ne odustaje tako lako: Heat na krilima nevjerovatnog Butlera smanjio na 3:2 protiv Lakersa

NBA sezona još uvijek nije gotova jer je Miami Heat u petoj utakmici finalne serije uspio da pobijedi LA Lakerse sa 111:108 i tako smanji na 3:2.

Lakersi nisu iskoristili prvu meč loptu da dođu do nove titule, a Heat je nakon sjajne utakmice uspio da smanji na 3:2 i još uvijek ostane u igri da na kraju osvoji NBA ligu.

Od samog početka bilo je jasno da ćemo gledati sjajnu, ali i dosta izjednačenu utakmicu. Nakon prve dionice Miami je imao prednost od 24:24, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 60:56 za košarkaše Heata.

Lakersi su uspjeli da održavaju priključak za ekipom Miamija, ali jednostavno nikako nisu imali snage da preokrenuo rezultat u svoju korist. Heat je u trećoj dionici čuvao prednost i zaista su se košarkaši ovog tima lavovski borili i vidjelo se da ne žele da se ovo finale još uvijek završi.

Međutim, pravu dramu gledali smo u finišu utakmice. Lakersi su nekako uspjeli da se rezultatske vrate i izgledalo je kao da imaju snage da na samom kraju dođu do preokreta i NBA titule.

No, Miami nije odustajao i uspio je sačuvati prednost i na kraju zasluženo slaviti sa 111:108. Ovaj tim do pobjede je vodio nevjerovatni Jimmy Butler koji je upisao triple-double. Butler je meč završio sa 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

U ekipi Lakersa istakao se LeBron James koji je sa 40 poena bio najefikasniji igrač sinoćnje utakmice, ali to nije bilo dovoljno da odvede svoj tim do samog kraja već u petom meču finalne serije. Novu šansu lakersi će imati ponovo za dva dana.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.