x

Mick Schumacher: Vettel je meni što je njemu bio moj otac

"Jako ga poštujem. Mnogo pričamo o automobilizmu. Pokušavam dobiti njegove savjete pa ih zatim iskoristiti na treningu. U sportu je puno duže od mene pa mi svaka rasprava pomaže", opisao je Mik Šumaher (20) odnos sa Sebastijanom Fetelom (32).

Mik je mladi vozač Formule i sin Mihaela Šumahera. Sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1 bio je velika inspiracija i mentor današnjem vozaču Ferrarija Sebastijanu Fetelu na početku karijere. Tradicija dobre saradnje na relaciji Šumaher-Fetel nastavljena je takvim 'očinskim' odnosom Mika i Sebastijana, samo što je ovaj put Šumaher u ulozi 'sina i učenika'.

"Mislim da je Sebastijan meni ono što je moj otac bio njemu. Neko s kim sam blizak i s kim mogu razgovarati o automobilističkom sportu. Neki put nakon vožnje pomislim 'u j***te', ali znam da su to mnoge stvari koje trebam naučiti. Teška vremena nas čeliče", objasnio je mlađi Šumaher.

Mik se trenutno takmiče u Formuli 2, a u nekoliko je navrata ove sezone bio i testni vozač Ferrarija u Formuli 1.

"Ako se u nekom trenutku pridružite Formuli 1 i onda shvatite kako nikada ne ide kako treba, pritisak je ogroman. Postoje situacije koje u potpunosti slome vozača. A osoba koja je to sve već prošla i nadvladala teška vremena može biti podrška u takvim situacijama", zaključuje Mik.

Zasad Šumaher uči u Ferrariju, gdje će njegovo prezime zauvijek biti upisano zlatnim slovima.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.