x

Microsoft u Europi povećava investicije u cloud na 3 milijarde dolara!

Povodom značajnih ulaganja kompanije Microsoft u računarstvo u oblaku, u Europi, CEO kompanije Microsoft SatyaNadella i predsjednik Brad Smith podijelili su novosti o događaju u Dublinu.Nadella je istakao da je Microsoft više nego udvostručio svoj kapacitet u oblaku u Europi u posljednjih godinu dana, te da je kompanija do sada uložila više od 3 milijarde američkih dolara širom Europe. 

``Nove investicije u cloudu pomažu klijentima da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u cloud te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost europskih podataka. 

 

Nastavljamo sa značajnim ulaganjima u infrastrukturu clouda kako bismo zadovoljili rastuću potražnju europskih kupaca i partnera``, kazao je SatyaNadella, CEO kompanije Microsoft. 

 

Microsoft je objavio da planira ponuditi Microsoft Azure, Office 365 i Dynamics 365 iz više podatkovnih centara u Francuskoj početkom2017. godine. Uz to, investicije u podatkovne centre u Holandiji i Irskoj, koji se i dalje šire, zajedno s lokacijama u Austriji i Finskoj, omogućavaju kompaniji Microsoft da zadovolji očekivanu potražnju kupaca u Europi i ponudi im veću mogućnost za digitalnu transformaciju njihovih organizacija kroz cloud. Microsoft Cloudkupcima nudi pouzdanu globalnu infrastrukturu s 30 postojećih i 36 najavljenih podatkovnih centara - više nego bilo koji drugi veliki pružioc usluga u oblaku u Europi i svijetu.

 

Kao doprinos raspravi o važnosti clouda, Microsoft je publicirao i knjigu “Cloud za javno dobro” koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u cloud tehnologije. Teme uključuju vještine budućih generacija, unaprijeđenje sigurnosti i privatnosti u digitalnom dobu, održivi okoliš, sigurnost zajednica te osiguranje bolje budućnosti za nove naraštaje. 

 

“Cloud ima potencijal riješiti neke od najvećih svjetskih izazova i kao što je to slučaj sa svim tehnološkim unaprijeđenjima postavlja u prvi plan važna pitanja za društvo. Moramo zajednički raditi na tome da napravimo cloud za javno dobro. Nadamo se da će ideje iz ove knjige pomoći većem korištenju tehnologije, istovremeno vodeći računa da niko nije zakinut”, rekao je Brad Smith, predsjednik Microsofta

 

Turneja se nakon Dublina nastavlja u Parizu, Berlinu i Londonu tokom čega će se vodeći ljudi Microsofta susresti s klijentima, partnerima, developerima i predstavnicima vlada iz europskih zemalja. Događanja će uključivati predavanja na svakom od tržišta te susrete s mladima, uključujući programerke u Parizu te izbjeglice u osnovnoj školi u Berlinu koji koriste Microsoft software kako bi naučili njemački jezik.

 

Više o knjizi “Cloud za javno dobro“ može se naći na http://www.microsoft.com/cloudforgood

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.