x

Serie A

Milinković-Savić i Immobile srušili Genou, Roma se nastavila brukati

Nogometaši Lazija su nastavili svoj sjajni niz i u 5. kolu italijanske Serie A su zabilježili novu pobjedu, dok su njihovi gradski rivali nastavili pružati sramotne partije, te su ovaj put izgubili od Bologne.

Lazio je dočekao Genou i slavio je rezultatom 4:1 zahvaljujući fenomenalnim Sergeju Milinković-Saviću i Ciri Immobileu.


Milinković-Savić je najprije u 7. minuti sjajno glavom uposlio Caiceda kojem nije bilo teško matirati Marchettija za 1:0.

U 23. minuti Immobile je povisio na 2:0, a u prvoj minuti nastavka igre Piatek je smanjio na 2:1. Samo sedam minuta kasnije Senad Lulić je ubacio loptu sa lijeve strane, a Milinković-Savić je zaokružio sjajnu partiju pogotkom glavom sa 12 metara za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Immobile u 89. minuti susreta.


Lulić je u redovima domaće ekipe odigrao svih 90 minuta, dok je s druge strane također čitav susret odigrao Ervin Zukanović.

Za razliku od Lazija koji je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu, Roma se ponovo obrukala, te je izgubila od Bologne na gostovanju rezultatom 2:0. Pogotke za Bolognu postigli su Mattiello u 36. nakon velike greške golmana Olsena, te Santander u 59. minuti susreta nakon fenomenalne kontre.


Edin Džeko se uklopio u sivilo Vučice promašivši nekoliko dobrih prilika, a posebno je loše reagovao u 73. minuti kada iz peterca nije uspio postići pogodak.

Roma je u velikoj krizi, te u svim takmičenjima ne zna za pobjedu u posljednjih šest mečeva u kojima je osvojila samo dva boda.


U trećoj utakmici od 15 sati Udinese je slavio u gostima rezultatom 2:0 protiv Chieva zahvaljujući pogocima De Paula iz 76. i Lasagne iz 90+1. minute.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.