x

u Aleji zaslužnih građana

Milutin Mrkonjić ispraćen na vječni počinak! (Foto)

Rodbina, prijatelji, partijski drugovi, poštovaoci lika i djela Milutina Mrkonjića na Novom groblju oprostili su se od Milutina Mrkonjića, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Sahranjen je uz zvuke harmonike i pjesmu Čubura koja ga je podsjećala na majku i mjesto gdje je odrastao.

Od Mrkonjića, koji je preminuo u 79. godini, osim političara oprostio se i estradni svijet, pa su na Novo groblje stigle pjevačice Jelena Karleuša, Jovana Tipšin, Svetlana Ražnatović, potom Saša Popović sa suprugom, Damir Handanović, Mihajlo Šaulić...


Foto: Kurir

Među prvima je došla Ana Bekuta, a od partijskih kolega predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, sa suprugom i sinom.

Među okupljenima koji su stigli da Mrki odaju poslednju počast je i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i Boris Tadić, tu su bili i proslavljeni košarkaš Vlade Divac, trener Duško Vujošević...


Na Novom groblju bila je prisutna i Mrkonjićeva zakonita supruga. Ona je bila sva u crnom, za ruku ju je pridržavao čovkek koji se nije odvajao od nje. Izgledala je vidno slomljeno i utučeno, ali saučešća nije primala.

Ispred kovčega na odru stojali su i brojni vijenci i ordenje, Titovo i Slobodana Miloševića, na koje je Mrkonjić bio izuzetno ponosan i sa kojim je želio da ga sahrane.


Govor počasnom predsjedniku SPS održao je aktuelni predsjednik stranke Ivica Dačić i poručio još jednom da je ovo veliki gubitak, kako za stranku tako i za prijatelje, ali i cijelu Srbiju.

- Siguran sam da sad može, Mrkonjić bi nam rekao "Šta ste se okupili tu i plačete, dajte da radimo nešto korisno". Ja ću još jednom reći da će nam svima nedostajati. Nema mu je vječna slava i hvala za sve. Putuj u vječnost, prijatelju - rekao je Dačić.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.