x

Kontroverzni menadžer želi proviziju

Mino Raiola ponovo traži nestvarnu cifru za potpis Gianlugija Donnarumme

Gianluigi Donnarumma odlučio je napustiti ekipu Milana.

Sjajni 22-godišnji čuvar mreže nije dogovorio nastavak saradnje sa Rossonerima i na kraju mjeseca postaje slobodan igrač.

Očekivano, Gigi se povezuje sa brojnim klubovima, a izdvajaju se Juventus, Barcelona i PSG. Sva tri tima pokazuju interes i vjerovatno će Donnarumma karijeru nastaviti u nekoj od ovih ekipa.

Međutim, kontroverzni menadžer Mino Raiola, koji vodi brigu o karijeri ovog čuvara mreže, traži ogromnu naknadu za svoje usluge.


Raiola za posredovanje u dogovoru traži čak 20 miliona eura provizije, a to je standardna cifra koju uzima za igrače koji se smatraju svjetskim zvijezdama.

Ovaj novac je dobio od Manchester Uniteda za potpis Paula Pogbe, Juventus ga je dobro počastio zbog dovođenja Matthijsa de Ligta i vrlo vjerovatno da bi ova provizija na kraju mogla izbaciti Barcelonu iz igre za potpis Donnarumme.

Katalonci su u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Ovakvi pokloni menedžeru sigurno da nisu u planu, a i Donnarumma traži platu od preko 10 miliona eura i to je ogroman problem za tim sa Camp Noua.


PSG i Juventus sa druge strane imaju mogućnost da plate sve što Raiola i Donnarumma žele, pa novi klub za italijanskog golmana vjerovatno možemo tražiti između ova dva tima.

Donnarumma je kompletnu karijeru proveo u Milanu. Među stative je stao sa 16 godina i od tog trenutka nije ispuštao mjesto prvog golmana.

Za Milan je odigrao ukupno 251 utakmicu od čega 215 u Seriji A.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.