x

Predstavljamo vam prodavnicu dječijih igračaka i opreme najboljih svjetskih brendova

Mio Bambino, čarobno mjesto za one koje najviše volite i grlite!

'Dugo je ova ideja čekala da postane realnost. Predugo. Ali sada nam je najvažnije da smo uopšte uspjeli ispuniti taj svoj cilj, da i u BiH omogućimo kupovinu brendova koji do sada nisu bili prisutni u našoj zemlj', počinje priču Eldina Kulenović, vlasnica i pokretačka snaga Mio Bambino prodavnice. 

'Kada sam ostala trudna počela sam istraživati kvalitetne stvari, a budući da ih nije bilo u našoj zemlji, sve sam morala naručivati iz EU, krevetiće, kolica, prve igračke... Sve.'

Kada je ideja prvi put trebala da se realizuje, došla je i druga trudnoća. Tada je, kaže Eldina, ponovo otvaranje prodavnice ostavila po strani dok Karim malo ne poraste. Jednom kada je beba malo ojačala, a mama se oporavila, došlo je vrijeme da ideja postane stvarnost.


Nakon pomnog planiranja, izrade strategije razvoja, te realizacije, danas i u BiH možete kupovati proizvode najvažnijih svjetskih brendova za bebe i djecu. Mio Bambino je zvanično sa radom počeo u septembru ove godine, a Eldina ponosno ističe kako je za naziv najzaslužnija kćerka Kayra.

'Ideju smo ustvari dobili na jednom putovanju u Milano. Tada smo imali samo Kayru koja je sa svojih 10 mjeseci s nama obišla svaki pedalj ovog prelijepog grada. Oduvijek sam voljela lijepe i kvalitetne dječije igračke i dodatke ali ih kod nas jednostavno nije bilo. Zato me Milano oduševio ponudom u ovom segmentu. Tada sam znala da ne želim više naručivati stvari iz drugih zemalja. Želim nešto takvo i u Bosni i Hercegovini', kaže Eldina.


'Volimo reći da je početak ove naše priče bio u Italiji pa smo htjeli i da naziv bude talijanski. Naša Kayra je tako slatko izgovarala „Mio Bambino” pa dvojbe nismo imali', kroz smijeh ističe vlasnica ove čarobne prodavnice.

Danas u Mio Bambino prodavnici možete kupiti proizvode nekih od najboljih svjetskih brendova za bebe i djecu kao što su Le Toy Van, Nanan, Baghera, Claris, Maileg, Jupiduu, Jellycat, a brojni su u dolasku.

'Lično, volim minimalizam, nježne boje, kvalitetne drvene igračke... Mio Bambino izgleda tačno onako kako volim. Ima tu još posla ali sam sigurna da smo na pravom putu', kroz smijeh kaže Eldina i dodaje kako jedva čeka da mamama u Sarajevu i BiH predstavi i nove brendove koji stižu.


Svjesni izazovnog vremena u kojem živimo zbog korone, svi proizvodi iz Mio Bambino ponude su dostupni za kupovinu na web shopu na adresi www.miobambino.ba.

'Danas naručite, paket je sutradan kod vas. Sve je vrlo jednostavno i u nekoliko klikova možete naručiti proizvod koji vam se sviđa.'

Dječiji krevetići poznatog talijanskog brenda Nanan sa sjajnom kolekcijom medvjedića Tato i Puccio koja uključuje vrteške, ljuljačke, foteljice, zvečke, lustere, lampe... Najnagrađivanije drvene igračke britanskog brenda Le Toy Van kao što su velike drvene kućice, stalak za sladoled ili kolačiće, autići, štednjak, kuhinjice, doktorski setovi i još stotine fantastičnih proizvoda također su dostupni u Mio Bambino.


'Posebno sam sretna što smo na našem tržištu omogućili kupovinu proizvoda savršenog danskog brenda Maileg koji uključuje preslatke miševe u kutijama šibice, zeke, plišane medvjediće... Sve je toliko slatko da je potražnja stvarno velika', kaže Eldina i dodaje da su među najprodavanijim artiklima i fantastične Claris the Mouse knjige australske autorice Megan Hess.

S otvaranjem Mio Bambino prodavnice po prvi put se na našem tržištu mogu kupiti i sjajni vintage autići francuskog brenda Baghera.


'Jako nam je važno da kroz našu ponudi i dobavljačima pokažemo da u Sarajevu i BiH žive moderne mame, koje znaju cijeniti lijepe i kvalitetne dječije igračke i dodatke. A s druge strane me čini sretnom kada od neke mame ili tetke koja kupi nešto lijepo djetetu koje voli, dobijem kompliment i zahvalu što smo omogućili nešto ovako i kod nas', kaže Eldina i dodaje kako se i oni vode vlastitom krilaticom i hashtagom ZaOneKojeNajvišeVolite.

Mio Bambino izložbeni salon se nalazi u Bugojnu na adresi Kulina bana 10 i možete ga posjetiti svaki dan do 20 sati, a sve ostale informacije dostupne su na adresi www.miobambino.ba, te putem Instagram i Facebook profila gdje možete u kratkom roku dobiti odgovore na sve upite.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.