x

NOGOMET

Miralem Pjanić pred suspenzijom zbog haosa u Juventusu?

Juventus je prosle sedmice kažnjen oduzimanjem 15 bodova u italijanskom prvenstvu zbog finansijskih malverzacija sa lažnim uvećavanjem kapitala, a sada dolazi novi potencijalni val kazni, ne samo za klub, već i za igrače koji su svojevremeno oblačili dres Bianconera, a među njima je i Miralem Pjanić.


Kako javljaju italijanski mediji, kazne bi mogli dobiti igrači koji su navodno bili upleteni u aferu lažnog smanjivanja plata tokom pandemije koronavirusa. Među njima je i naš Miralem Pjanić, koji se našao na spisku od 23 fudbalera pod istragom.

Novinar Paolo Ziliani je došao do dokumenta u kojem tvrdi da bi svi igrači sa spiska, među kojima je i Cristiano Ronaldo, mogli dobiti po mjesec dana zabrane igranja. Ziliani tvrdi da su svi fudbaleri sa spiska ispitani i da su priznali da su učestvovali u prevari.

“Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sucima kopiju WhatsApp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerirajući da se to ne spominje novinarima”, navodi Ziliani.

Uz Pjanića, na popisu se nalaze Criatiano Ronaldo, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Adrien Rabiot, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain, kao i trener Maurizio Sarri.

Izvor: n1info.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.