x

Mirovanje u trudnoći: Evo ideja kako da ispunite dan

Doktor vam je rekao da morate da mirujete, a vi niste naučili da budete na jednom mjestu? Nikakav problem. Možda će vam u početku biti teško, ali ako lijepo i kvalitetno ispunite vrijeme, mirovanje uopšte ne mora biti dosadno.

Bilo da morate strogo ili djelimično da mirujete predstavljamo vam kreativne i zabavne ideje koje će vam sigurno ublažiti dosadu.

Čitajte

Sada je pravo vrijeme da pročitate sve one knjige koje niste stizale prije trudnoće. Namjestite udobno jastuk, ušuškajte se i uživajte!

Gledajte filmove

Ako ste mnogo radile prethodnih godina, osim što niste stizale da pročitate sve one knjige koje ste željele, sigurno niste stizale ni da pogledate najnovije filmove. Ili ste možda oduvijek željele da pogledate sve one stare klasike… upravo sada je pravo vrijeme za to!

Uradite manikir

Iako ne možete da odete u salon i prepustite se vještim rukama, sada možete same da eksperimentišete i zabavite se ukrašavajući nokte. Prvo ih lijepo izmanikirajte, pa se onda igrajte bojama, šarama, možda i nekim aplikacijama.


Pišite

Uzmite neku lijepu sveščicu i pišite… pišite sve što vam padne na pamet, bilo da ste naklonjeniji poeziji ili prozi. Na kraju krajeva, napišite pisma dragim ljudima, osim što ćete vi uživati, sigurno ćete i njih vratiti u prošlost kada su pisma bila ono što je danas chat ili email. Ukoliko više volite kuckanje po tastaturi, možda je baš sada pravo vrijeme da pokrenete blog na kojem ćete dijeliti svoje misli, ideje i snove.

Bavite se umjetnošću

Imate neki hobi koji ste nepravedno zapostavili? Sada je pravo vrijeme da mu se vratite. Bavite se dekupažom, crtajte, slikajte, stvarajte… samo uposlite mozak i ruke.

Napravite spomenar

Sigurno ste oduvijek željele da napravite spomenar, a niste imale vremena za to. Ideja je bezbroj. Možete napraviti spomenar za bebu u kojem ćete lijepiti sve uspomene prije njenog rođenja ili neki koji se tiče ljubavi između vas i vašeg dragog. To će svakako biti sveska prepuna ljubavi i nježnosti koju ćete narednih godina sa zadovoljstvom prelistavati.

Učite

Da, sada imate vremena da obnovite znanje nekog stranog jezika ili možda naučite novi. Možete se prijaviti na neki online kurs ili pak zamoliti baku ili mamu da vas nauče da štrikate. Svaka nova vještina dobro će vam doći, a sada ćete kvalitetno iskoristiti vrijeme.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.