x

‘Mislim da je Ferrari bio donekle hendikepiran’

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner ne očekuje da će se Ferrarijeva loša forma iz Meksika nastaviti na preostale dvije utrke ove sezone i uvjeren je da će talijanska momčad uzvratiti i biti bliža svojoj dosadašnjoj formi.

Ferrari je imao najgori vikend ove sezone po pitanju brzine u kojem su se kvalificirali na peto i sedmo mjesto, a utrku su završili na petom i šestom mjestu, oko minutu iza pobjednika Verstappena, donosi MAXF1.net.

Jedan od razloga je neoptimalno funkcioniranje Ferrarijeve pogonske jedinice, ali to nije spriječilo Alfa Romeo da s istom tom pogonskom jedinicom ima jedne od najboljih kvalifikacija ove sezone s Bottasom na šestom mjestu između Sainza i Leclerca.

Zato je vjerojatno puno veći razlog Ferrarijeva šasija F1-75 koja nije dobro funkcionirala u skliskim uvjetima visoke nadmorske visine niti su mogli izvući maksimum iz Pirellijevih guma, kako u kvalifikacijama tako i u utrci.

“Mislim da je ova staza išla na ruku Mercedesu, mislim da je Ferrari bio donekle hendikepiran ovoga vikenda,” rekao je Horner.


“Nisam siguran je li to njihova prava brzina. Siguran sam da će se vratiti.”

S Hornerom se slaže i Wolff koji nije siguran je li Mercedes sada ispred Ferrarija na svim vrstama staza iako su i u Austinu i Meksiku bili najbliža prijetnja Red Bullu.

“Ne bih htio reći da smo jači od Ferrarija jer oni su jaka momčad, a mi smo imali nekoliko dobrih nedjelja,” rekao je Wolff.

“Možda nam je ova staza odgovarala. Mislim da ćemo nakon Brazila možda imati čišću sliku, ali ne mislim da su odjednom pola minute sporiji od nas.”


Binotto je rekao da manjak snage pogonske jedinice, koja u uvjetima visoke nadmorske visine nije mogla raditi u punoj snazi, ne može u potpunosti objasniti Ferrarijev deficit performansi.

“Mislim da su obojica vozača spominjala pogonsku jedinicu, nismo bili u našem najboljem izdanju ovoga vikenda. Ali ne mislim da to objašnjava većinu razloga,” rekao je Binotto.

“To je dio jednadžbe. Prilično sam siguran da će vozači na sastanku reći da bolid nije htio skrenuti. Razlog ćemo morati potražiti jer trenutno nemamo jasno objašnjenje za to.”

Ferrari ima 40 bodova više od Mercedesa, dvije utrke prije kraja sezone u kojima je moguće osvojiti maksimalno 103 boda.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.