x

Zenica

Mjuzikl “Hanka” u izvedbi Omladinskog hora oduševio zeničku publiku!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Raskošnom izvedbom mjuzikla „Hanka“ u produkciji i izvedbi Omladinskog hora Zenica u Bosanskom narodnom pozorištu stavljena je tačka na program „Zeničkog proljeća“.

Publika u prepunoj Sali zeničkog pozorišta je istinski uživala u scenskoj adaptaciji istomenog filma rađenog po pripovjetci Isaka Samokovlije. Bio je to živopisan koloplet pokreta, boje, pjesme i dubokih emocija. „Naša je želja bila da pričom, pjesmom i plesom što vjernije dočaramo život Roma i mislim da smo u tome uspjeli“,kazao Milenko Karović, rukovodilac i dirigent Omladinskog hora. Ponosan je što su ovako složenu produkciju izveli sami bez angažovanja skupih profesionalaca sa strane.


Noseću ulogu Hanke, solistica Merima Mustafić iznijela je suvereno,baš kao i njen kolega Ajdin Huskić u ulozi Sejde. Njih dvoje su se prvi put suočili sa ulogom koja osim pjevanja uključuje ples i glumu i pokazali su da su dorasli takvom izazovu.

Koreografija i scenski pokret djelo su Semira Šerića kojem je drago da je bio djelom ovog projekta i pomogao mladim ljudima iz Omladinskog hora.

Hanka u viziji Omladinskog hora Zenica zadržala je izvornu priču, ali je izbor muzike bio nešto drugačiji. Mjuzikl pretpostavlja i glumu, a izbor je pao na Faketu Salihbegović-Avdagić, koja igra majku Sejdu i pjeva dvije pjesme, dok je Sabina Kulenović narator. Ajkunu igra Ajna Šabić, a Mušana Kerim Žuna. Hanka je najsloženiji scenski poduhvat Omladinskog hora još od Karmine Burane.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.