x

‘Mogao sam pobijediti, ali Max je bio na boljoj strategiji’

Red Bullov vozač Sergio Perez kaže da je mogao pobijediti na VN Španjolske, ali da je bilo jako teško uspjeti održati gume u dobrom stanju na strategiji s dva ulaska u boks i da je njegov momčadski kolega Max Verstappen jednostavno bio na boljoj strategiji.

Perez je startao peti iza Leclerca, Verstappena, Sainza i Russella, ali nakon lošega starta za Sainza Meksikanac se probio na četvrto mjesto koje je postalo treće nakon Verstappenove pogreške u četvrtom zavoju, piše MAXF1.net.

Iako je tražio momčad da ga Verstappen propusti nakon što nije uspio prestići Russella zbog neispravnoga DRS-a, Red Bull to nije učinio nego je Verstappena prebacio na drugu strategiju, a Perez je ostao na izvornom planu s dva ulaska u boks.

Nakon što je Leclerc odustao i Verstappen obavio treću promjenu guma Perez je vodio, ali kad ga je Verstappen sustigao na puno novijim gumama Meksikanac mu nije pružio otpor nakon uputa momčadi da su ‘na različitoj strategiji’ na što je vozač odgovorio da ‘to nije fer’.


“Ovo je sjajan rezultat, vodimo u konstruktorskom prvenstvu, a iako sam htio pobijediti moram biti realan i sretan sam zbog momčadskoga rezultata,” rekao je Perez.

“Moja frustracija na radio bila je u žaru trenutka, ali moram razgovarati s momčadi da shvatim neke dijelove utrke.”

“Ponekad kad vozite ne možete dobiti širu sliku tako da je normalna stvar analizirati stvari kako bismo razumjeli utrku. Nalet naše momčadi ne može biti bolji, sjajni smo i ujedinjeni.”


“Danas se nije radilo o momčadskim odredbama, ono što mi je zaista promijenilo utrku je drukčija strategija koja je bolje radila za Maxa, a na kraju dana oboje smo uspjeli prestići Georgea.”

“Mogao sam pobijediti, ali bilo je teško s dva ulaska u boks i ispalo je da su tri ulaska bila bolja strategija. Mislim da sam imao jako dobru utrku, brzina i upravljanje gumama bili su sjajni i važno je bilo ne griješiti.”

“Nadam se da možemo nastaviti ovaj dobar niz u Monaku i biti jaki i idućega vikenda.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.