x

sve s osmijehom

Moja kćerka Jasmina je invalid od rođenja greškom babica: Iza osmijeha Ere Ojdanića krije se jedna od najtežih životnih priča!

Era Ojdanić je, budimo kritični i pošteni, pajac folk muzike. Zafrkant koji će da se skine i go ako treba (bez blama), samo da bude u centru pažnje. Ali, kada se reflektori pogase i on pusti mikrofon iz ruke - pretvara se u totalno drugu osobu, koja krije tešku životnu priču, iza osmijeha koji nam je svima poznat.

Tako je u životnoj ispovijesti za Kurir progovorio o temi o kojoj javnost malo ili nimalo zna, a tiče se njegove kćerke Jasmine.

- Jasmina je invalid od rođenja. O tome nisam imao potrebe nikada da pričam. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom. Nju su babice na rođenju izvlačile na vakum i... Odmalena je vrijeme provodila sa mojom majkom, baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je ovdje radila godinama, ovdje u motelu, tako je to bilo... Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv - otkrio je pjevač.


Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba - osamdeset posto je invalid.

- Jasmina je, znači, ostala invalid, ali hvala bogu nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već... Hvala bogu nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom. Ona osim toga fenomenalno funkcioniše. Šta da ti kažem sada kako mi je bilo, samo Bog i ja to znamo. Ljupka je bila dva mjeseca s njom u porodilištu i to je već bio problem.


Era je u 19. godini postao tata i u tom trenutku, kaže, uopšte nije znao kako da se nosi s tim, borio se...

- Pomirio sam se s tim, invalid - invalid, samo neka je živa. Pokretna je, sve obavlja sama u kući, pomaže mi... ja sam se pomirio sa sudbinom, ne daj bože, mogla je da umre... Nije bilo straha kod mene i Ljupke, bio sam srećan kada sam saznao da je ponovo u drugom stanju, nikada nisam razmišljao da će se ponovo roditi bolesno dijete - kaže pjevač u svojoj ispovijesti za Kurir.

Ženu, Ljupku, izgubio je 2009. godine.


- Bila je na moru te godine, s Milenom i Jasminom u Bečićima. I kad se vratila, žali mi se da ne može ništa da uradi a da se ne umori... Kaže, znaš tolike ljude, ajde vidi da me neko pogleda... I ja nađem neku vezu na VMA, tolike sam godine svirao raznim doktorima, generalima... Ugrade joj stent, ali se aktivira neki tromb, to se, kažu, dešava jednom u hiljadu slučajeva, i... Kad su joj ugrađivali taj stent, valjda su joj probušili tromb, u stvari. Oni su bili u liftu da je spuste iz operacione sale kada je ona počela da se žali na jake bolove. Čudno je da je i bila živa. Vrate je ispred lifta ponovo na operacioni sto i spasli bi je, međutim, naleti drugi tromb koji joj je razvalio srce i... Tako je moja Ljupka završila svoj život u 60. godini. Na Krstovdan je rođena 27. septembra, a 15. oktobra je umrla.


"Brat mi je umro"

Pjevač je rijetko pričao i o jednoj tragediji koju je njegova porodica preživjela.

- U mojoj porodici ja sam drugo dijete. Ali, 1946. godine moji roditelji su dobili muško dijete, zvao se Života. Poslije nekoliko mjeseci on se razbolio, tada nije bilo ni ljekara, ni penicilina, ma ništa... Razbolio se i od visoke temperature dobio je upalu testisa. Dijete je preko noći preminulo - ispričao je Era.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.