x

Moja kćerka je spasila 4 života: Roditelji Sofije, koju je jedna pogrešna odluka odvela u smrt, donirali njene organe! Ljekari plakali kada je preminula!

Poslije smrti moje kćerke Sofije, njene organe smo donirali. Odmah su urađene transplantacije bolesnim ljudima. Već su presađena četiri organa.

Glasom koji podrhtava ovo nam je rekao juče Boris Siljanoski, otac Sofije Siljanoski (15) iz Aranđelovca, koja je preminula nakon što je uzela tabletu ekstazija, prvi put u životu.


- Nje više nema. Nemam dovoljno riječi kojima bih apelovao na mlade da ne uzimaju drogu, ova tragedija to govori sama. Sahrana će biti u petak u pola jedan na groblju Risovača u Aranđelovcu - kazao je bolom skrhani Boris.


Nakon što je porodica dala saglasnost, djevojčicini organi su donirani. Transplantacije su urađene ne samo pacijentima Vojnomedicinske akademije već su organi proslijeđeni i u druge zdravstvene institucije. Zahvaljujući tome, ukupno četiri osobe su dobile novu šansu za život.


Sofija nikad ranije nije konzumirala drogu, a prvi put se završilo kobno: teškim moždanim udarom i smrću. Na žurku na kojoj je bila nesrećna djevojka došao je diler N. B. (21) i izvadio je sedam tableta ekstazija. Sofija je uzela jednu i odreagovala zastrašujuće. Nastao je haos. Kući je došla u svjesnom, ali kritičnom stanju. Tokom noći joj je pozlilo, pa su je roditelji hitno odveli na toksikologiju VMA.


- Otišla je na privatnu žurku. Bila je maloljetna, a njeni drugari punoljetni. Većinu tog društva sam poznavao, ali ne i N. B. Ljekari na VMA su se lavovski borili za njen život, dugujem im vječnu zahvalnost. Moje dijete nikad nije probalo drogu. Prvi put kad je probala, desilo se šta se desilo... Neka ovo bude upozorenje svima da se ovakve stvari više nikom ne dogode - rekao je otac ranije za Kurir.



- Ljekari su se danima borili za njen život. Nažalost, nisu uspjeli da je spasu. Kada je moja kćerka umrla, svi ljekari su plakali. Odlučili smo da doniramo njene organe jer se nadamo da će tako drugi životi biti spaseni - rekao je otac tinejdžerke koju je u smrt odvela kobna tableta droge.




(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.