x

Moja ljubav, moj Nebojša sate je uz mene: Ovo je Isidorin muž činio za nju u bolnim trenucima, fotografija govori sve...

Poznata spisateljica Isidora Bjelica preminula je u 52. godini poslije teške bolesti, a sa Nebojšom Pajkićem u braku je bila gotovo 26 godina.

Supružnici su doslovno ostali zajedno i u dobru i u zlu, a Isidora je ranije pričala da je Nebojša nije napuštao ni kada joj je bilo najteže tokom njene borbe sa kancerom. Ona je često pokazivala koliko joj znači ljubav i podrška supruga, te je jednom prilikom objavila i fotografiju sa terapije, dok joj je Pajkić pravio društvo i trudio se da joj svaki dan uljepša.

- Moja ljubav, moj Nebojša Pajkić sate i sate uz mene... Zasmijava me i grli... - napisala je u opisu fotografije Isidora tada.


Manje je poznata činjenica da su se Nebojša i Isidora prvi put sreli još dok je književnica bila tek djevojčica.

Kako je Nebojša otkrio za Gloriju bilo je to u Sarajevu, kada joj je dodao loptu.

- Drugi put smo oboje bili u avionu koji je padao iznad Sarajeva. Kasnije smo rekonstruisali taj događaj. A treći susret sam izbjegao, ne znajući da mi je mala Dimitrijeva, kako sam tada govorio, suđena - dodao je uz osmijeh Pajkić.


- Vodila sam jedan od najradikalnijih art klubova u Sarajevu, sa sve krevetima, što u to vrijeme nije postojalo ni u Njujorku. Dolazili su umjetnici iz cijele Jugoslavije, svi koji nešto znače, ali ne i Nebojša, koji je u to vrijeme pisao scenario za film "Pismo-glava" - nadovezala se Bjelica.

Prilikom jedne posjete Sarajevu, Nebojšu su pozvali u Isidorin klub.

- Prijatelj kod kog sam došao rekao mi je da klub drži Dimitrijeva kćerka, da je to nešto potpuno novo, da moram vidjeti, a ja sam pomislio da mi neće jedna balavica prodavati avangardu - završio je prisjećanje Pajkić.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.